انواع ترازو آشپزخانه
این ترازوها به عنوان ترازو یا وزنه شناخته می شوند . ترازوهای آشپزخانه یک ضرورت در هر آشپزخانه مدرن هستند . بیشتر آشپزخانه ها دارای لیوان های اندازه گیری و حداقل یک ترازوی اندازه گیری هستند . اگر از یک ترازوی آشپزخانه خوب استفاده کنید ، متوجه خواهید شد که چقدر فرایند پخت و پز را آسان می کند . بنابراین ، سوالی که مطرح می شود این است که چگونه از ترازوهای آشپزخانه استفاده کنیم ؟
کسی که به ضرورت ترازو های آشپزخانه اعتقاد ندارد ، باید بداند که یک ترازوی آشپزخانه باعث می شود خواندن کل وزن مواد اولیه دقیق تر از هر روش دیگری باشد . این وسیله ضروری آشپزخانه به اندازه گیری وزن انواع مواد غذایی از مرغ تا گوشت تا ادویه ها کمک می کند.
جالب است بدانید که در قدیم از ترازو برای وزن کردن محصولات ، لباس ها و سایر کالاها استفاده می کردند . قدیمی ترین نمونه ی استفاده از ترازو های وزن را می توان حدودا 2000 سال قبل از میلاد در تمدن دره سند مشاهده کرد.
در آن زمان مقیاس ها ساده طراحی شده بودند ، دو بشقاب در هر طرف یک تیر بالایی آویخته بودند ، که از طریق یک ستون قوی به هم متصل شده بودند . شیء که نیاز به اندازه گیری داشت روی یک بشقاب قرار داده می شد در حالی که سنگ ها روی دیگری بودند تا زمانی که دو بشقاب متعادل شوند. این ترازو های وزن تا انقلاب صنعتی تغییر پیدا نکردند . با رونق اختراعات مدرن در سراسر جهان ، ترازوهای آشپزخانه به روز شدند . و امروزه ، ترازوهای وزن ساده و فنی متعددی را می توان در بازار پیدا کرد . این مطلب انواع ترازو هایی را که می توان برای وزن کردن مواد اولیه آشپزخانه استفاده کرد ، پوشش می دهد.
ترازوی دو کفه ای
ترازوی دو کفه ای احتمالا یکی از قدیمی ترین انواع ترازو های وزن است که به وجود آمده است.
هر چند که یک نوع قدیمی از ترازوی آشپزخانه است ، بسیاری از آشپزخانه های سنتی این ترازوی متعارف را دارند . یک ترازوی دو کفه ای برای اندازه گیری وزن یک شیء با مقایسه آن با وزن جرم های از قبل تعیین شده کار می کند.
در صورتی که به دنبال وزن های شناخته شده هستید ، می توانید آنها را به راحتی از بازار جداگانه تهیه کنید . دلیلی که این ترازو ها هنوز هم بسیار محبوب هستند این است که کار با آن ها راحت است و می توانند هر نوع وزن را به راحتی اندازه گیری کنند . با این حال ، ترازوهای دو کفه ای نسبتا منسوخ شده اند زیرا وزن دقیق را نشان نمی دهند. یکی از معایب این ترازوها این است که فقط گزارش می دهند که ماده ای که اندازه گیری می شود کمتر یا بیشتر از وزن های شناخته شده است.
به عنوان مثال ، یک فنجان قهوه در یک سوی ترازو و وزن شناخته شده در سوی دیگر قرار داده می شود . وزن به سمت دیگر اضافه می شود تا زمانی که تعادل برقرار شود . احتمال دارد که وزن کلی که محاسبه شده است دقیق نباشد.
ترازوی آشپزخانه
به دلیل نحوه کارکرد ترازو های آشپزخانه به عنوان ترازوی فنری هم شناخته می شوند . ترازو های آشپزخانه وزن را با استفاده از فنرها وقتی که یک شیء روی سکوی نصب شده قرار می گیرد ، ارزیابی می کنند . وقتی نیرو به ترازو وارد می شود ، فنر به نسبت های صحیح فشرده می شود و برآورد صحیح را ارائه می دهد. با این حال ، موضوع نگران کننده این است که فنرها همیشه اندازه گیری دقیق را ارائه نمی دهند . این ترازوها می توانند همراه با خطا باشند ، زیرا ممکن است میزان فشردگی به مرور زمان خود به خود تغییر کند یا به طول اولیه خود بازنگردد ، یا گاهی اوقات ممکن است حتی بشکنند.
یک ایراد دیگر ترازو های آشپزخانه این است که آنها ممکن است در خواندن مقادیر کوچک در مقایسه با مقادیر بزرگ مشکل ایجاد کنند . به عنوان مثال ، اگر یک ترازوی آشپزخانه برای اندازه گیری 10 پوند طراحی شده باشد ، بسیار سخت خواهد بود تا یک اونس را در مقایسه با یک پوند اندازه بگیرد. این به این دلیل است که مقدار کم ، یک حرکت کوچکی در فنر ایجاد می کند که ممکن است در مقایسه با حرکت قابل مشاهده ای که توسط یک شیء بزرگتر ایجاد می شود ، سخت باشد.
اکثر ترازو های آشپزخانه دقیق نیستند ؛ اما ترازو های آشپزخانه با کیفیت بالایی وجود دارند که مواد را بسیار دقیق اندازه می گیرند . اما این ترازو های آشپزخانه گران قیمت هستند . افرادی که نمی توانند چنین ترازو های آشپزخانه گران قیمتی را تهیه کنند ، می توانند از لیوان های اندازه گیری استفاده کنند. و اگر به درستی استفاده شوند ، این لیوان های اندازه گیری می توانند دقیق تر باشند. تمیز کردن این وسایل ساده و آسان است زیرا آنها ضد آب هستند . به طوری که برخی از مدل ها را می توان در ماشین ظرفشویی قرار داد . این واقعیت که آنها برای عملکرد به باتری یا پریز یا هر نوع قدرتی نیاز ندارند ، آنها را قابل حمل تر از ترازو های برقی کرده است.
ترازوی دیجیتال
ترازو های آشپزخانه دیجیتال بدون تردید اختراعی نو آورانه هستند که به طور معمول در هر آشپزخانه مدرن یافت می شوند . عامل بسیار مهمی که یک ترازوی دیجیتال را خیلی بهتر از یک ترازوی دوکفه ای می کند ، توانایی آن در اندازه گیری وزن دقیق شیء قرار داده شده است . این در پخت و پز مفید است زیرا نیاز به اندازه گیری دقیق مواد اولیه است . این دلیلی است که چرا یک ترازوی دیجیتال گزینه برتری برای آشپزان است . با این حال ، یک ترازوی دیجیتال خوب فقط یک ترازوی خوب نیست که از دقت بالایی برخوردار است .
همچنین باید ترازویی باشد که به خوبی کار کند و به آسانی تمیز و نگهداری شود . ترازو همچنین باید ظرفیت وزن کردن گسترده ای داشته باشد ، برای زمان هایی که مثلا کسی مجبور است ماهی بزرگی یا هندوانه ای را وزن کند . بنابراین ، مهم است که ویژگی هایی مانند یک سکوی وزن کردن بزرگ و یک صفحه نمایش مناسب برای دیدن داشته باشد . صفحه نمایش دیجیتال همچنین باید به اندازه کافی روشن باشد تا خواندن اندازه گیری اسان باشد . بسیاری از مدل های ترازو های دیجیتال به صورت چند منظوره استفاده می شوند ، که پخت و پز را بهتر می کنند . به عنوان مثال ، برخی از مدل ها دارای یک ویژگی خاموش خودکار هستند که آخرین وزن را به مدت 30 تا 45 دقیقه به خاطر می سپارند ، تا اگر ماشین قبل از اینکه آنها تمام شوند خاموش شود ، دید خود را از دست ندهند .
بیشتر آن ها همچنین به یک صفحه ی نازک و هوشمند مجهز هستند که نگهداری آن ها را در کابینت آشپزخانه آسانتر میکند . یک سکوی وزن کردن استیل ضد زنگ همیشه ایده آل ترین ویژگی است زیرا بهترین ویژگی فولاد ضد زنگ تمیز کردن آسان بدون امکان انباشت زنگ است . در حالی که ترازو های دیجیتال ممکن است گزینه کاملی به نظر برسند ، ولی می توانند معایبی نیز داشته باشند. به عنوان مثال ، ترازو های دیجیتال حساس به ماشین ظرفشویی هستند . وقتی در ماشین ظرفشویی قرار می گیرند ، ترازو ممکن است کامل کار نکند . علاوه بر این ، آنها به کمک باتری کار می کنند . در صورت داشتن یک باطری ضعیف که توانایی به کار انداختن مجدد ترازو را نداشته باشد ، فرد ممکن است برای مدتی با مشکل مواجه شود.
ترازوی عقربه ای
این ترازوها می توانند مکانیکی یا دیجیتالی باشند . آنچه آنها را متمایز می کند آن است که با یک ظرف بزرگ قابل جدا سازی عرضه می شوند . بسته به نیاز ، ظرف می تواند با اندازه بزرگتر یا کوچکتر جایگزین شود. از آنجا که با یک ظرف بزرگ عرضه می شوند ، معمولاً به عنوان ترازو های بزرگ ظرفیت شناخته می شوند . با این حال ، ترازو های بزرگ ظرفیتی وجود دارند که دارای سطح کار ثابت هستند . معمولاً ، ترازو های بزرگ ظرفیت دیجیتالی دارای سطح کار ثابت هستند.
به طور کلی ، این ترازو های آشپزخانه برای آشپزخانه های تجاری در رستوران ها و صنایع بهترین هستند . ترازو های کوچکتر فقط می توانند وزن تا 5 پوند را اندازه بگیرند . اما این در مورد ترازو های بزرگ ظرفیت آشپزخانه صدق نمی کند . طبیعتاً ، این ترازو ها می توانند به راحتی وزن های بزرگ را اندازه بگیرند . چه آن ماهی بزرگی باشد که نیاز به اندازه گیری دارد یا چندین کیلو ادویه ، اقلام بزرگتر به راحتی قابل وزن شدن هستند.
ترازوی دستی
ترازو های دستی ابزاری قدیمی برای اندازهگیری وزن هستند . به طور کلی ، این دستگاه ها دارای چنگکی در قسمت پایین هستند که شیء مورد نظر برای اندازهگیری وزن به آن وصل میشود.
وقتی شیء وزن سنجی به چنگک وصل میشود ، به سمت پایین قرار میگیرد و میزان کل را با دقت بالا اندازهگیری میکند . اما این تنها نوع ترازوی دستی موجود نیست . خوشبختانه ، دامنه وسیعی از ترازو های دستی در بازار وجود دارد. برای مثال ، تمام ترازو های دستی دارای چنگک پایین نیستند . برخی از آنها دارای یک ظرف فولادی خالی زنجیر شده هستند که شیء وزن سنجی در آن قرار میگیرد. ترازو های دستی مختلف دارای اندازه های گوناگونی از ظروف هستند . معمولاً آنها دارای اندازهای برای اندازهگیری مقادیر کوچک هستند . توجه داشته باشید که اندازهگیری وزن مقادیر کوچک در ترازو های دستی آسان تر است.
اما در مورد ترازو های دستی با چنگک پایین ، هر شیئی قابل اندازهگیری نیست . اغلب ماهیگیران برای اندازهگیری ماهی های بزرگ از آن استفاده میکنند. به دلیل قابلیت حمل ، توانایی بالابری و دقت بالا ، ترازو های دستی در چندین محیط کاری از جمله آزمایشگاه های پزشکی تا صنایع و کارهای فضای باز مفید هستند. معمولاً ، ترازو های دستی به دو نوع تقسیم میشوند : ترازو های آنالوگ دستی و ترازو های دیجیتال دستی . هر دو ترازو آنالوگ و دیجیتال دارای قسمت های مشترکی همچون چنگک ها ، صفحه نمایش ، قیف / سینی و محفظه (آلومینیوم ، فولاد ، پلاستیک) هستند. گاهی اوقات آنها همچنین دارای دو چنگک ، حلقه و لوله هستند . در حالیکه ویژگی های مشترکی دارند ، تفاوت های آشکاری نیز در انها وجود دارد.
ترازو های آنالوگ دستی
ترازو های آنالوگ دستی ترازو های قابل حمل و ارزان قیمت برای کاربرد های گستردهای هستند . معمولاً آنها را در بازارهای خرده فروشی میبینید ، جایی که ترازو های قابل حمل دستی مناسب تر هستند . اما بیشتر مردم آنها را به کنار دریا میبرند تا وزن تقریبی ماهی ها را برآورد کنند. گاهی اوقات ترازو های آنالوگ دستی با ویژگیهای اضافه مانند انواع مختلف وزن سنجی (وزن کردن صحیح ، نگهداری نمایشگر ، شمارش قطعات و غیره) و نوارهای اندازهگیری همراه هستند.
ترازو های دیجیتال دستی
در مقایسه با ترازو های آنالوگ دستی ، ترازو های دیجیتال دستی اندازهگیری های دقیقتری نشان میدهند . ترازو های دیجیتال دستی همچنین اجازه ی وزن سنجی با واحد های متعدد از جمله تن ، اونس ، پوند ، کیلوگرم یا هر ترکیب دیگری را می دهند . ترازو های دیجیتال دستی پیشرفته با یک ریموت و سینی قابل جداسازی یا بهتر از آن ، یک نمایشگر بیسیم برای قابلیت حمل بالا همراه هستند.
ترازو های کاسه دار
همان طور که از نام آن برمی آید ، ترازو های کاسه دار ترازو هایی اشاره دارد که اقلام میتوانند بر روی یکدیگر قرار گرفته و با هم وزن شوند . از این نوع ترازو برای وزن کردن میوه و سبزیجات ، گوشت یا مواد غذایی بسته بندی شده استفاده میشود.
بسیاری از رستوران ها از این ترازو ها برای وزن کردن قسمت های دقیق غذا استفاده میکنند . آنها همچنین در ساخت محصولاتی که شامل مواد اولیه بر اساس وزن کلی هستند ، استفاده میشوند. آنها دارای بسیاری از ویژگی ها مانند ساختار محکم و استوار معمولاً از فولاد ضد زنگ ، زاویه مشاهده وزن آسان برای خوانش دقیق و جبران دما برای اندازهگیری های دقیق هستند. آنها معمولاً در محدوده قیمتی مناسب قابل دسترسی هستند ، بنابراین گزینه مناسبی برای افرادی با بودجه متوسط هستند .
این نوع ترازو ها همچنین فضای کمتری را اشغال میکنند و بنابراین برای فضای محدود مناسب هستند. زیر سینی قابل انتقال ، شیار مقدار دقیق را پس از قرار دادن وزن بالا نشان میدهد . معمولاً این ترازو ها دارای اندازهگیریهای وزن تا 1⁄4 پوند هستند . با این حال ، این شیء چند منظوره است و میتواند با افزایش وزن متفاوت پیدا شود.
ترازو گرمی (سیستم متریک)
ترازو های با سیستم متریک دارای واحد های پایه ای اما ضروری برای وزن از جمله گرم ، لیتر و متر هستند . این بدان معنی است که با کمک این واحدها ، هم مواد مایع و هم غیرمایع میتوانند وزن شوند . این دلیلی است که آنها تجهیزاتی ضروری برای آشپزی و پختن هستند.
- سمانه رستمی
- مرداد 22, 1402
- 277 بازدید