راهنمای خرید دریل چکشی
دریل برقی معمولی ابزار فوق العاده همه کاره در بسته بندی های کوچک قابل حمل است، اما زمانی که نیاز به حفاری جدی تری مانند سوراخ کردن بتن، سنگ، بلوک و آجر دارید، نیاز به ابزار کارآمد تری مانند دریل چکشی دارید که در مقاله راهنمای خرید دریل چکشی به صورت جامع به دریل چکشی پرداخته ایم.
دریل چکشی در مقابل انواع دیگر دریل ها
دستگیره تپانچه، سوئیچ ماشه و مته سه نظام، هر سه این ابزار بسیار شبیه به هم هستند . اشتباه گرفتن دریل چکشی با دریل معمولی و دریل ایمپکت درایو بسیار رایج است. از طرفی برای افزودن به این سردرگمی، چکش چرخشی وجود دارد ، ابزار مته مانند دیگری که حالت چکشی نیز دارد.
چگونگی عملکرد دریل چکشی
دریل های چکشی با چرخاندن دو دیسک لبه دار روی یکدیگر، عملکرد حفاری و عملکرد مته را بهبود می بخشند. دو دیسک ضخیم با دندانه های منحنی برآمده که یکی از آنها به سرعت در برابر دیسک دیگر بالا و پایین می شود.این ضربه های سریع نیروی چکشی را به سه نظام اضافه میکند و به دریل های چکش اجازه میدهد حتی بست های بلندتر را خیلی راحتتر از یک چکش معمولی در چوب سخت قرار دهند. این عمل کوبشی همچنین به دریل های چکشی اجازه می دهد سوراخ های منظمی را به سرعت در بنایی و بتن ایجاد کنند.
دریل چکشی در مقابل دریل های استاندارد
دریل های چکشی، درست مانند دریل های معمولی، می توانند یک بلوک بتنی را با یک مته سنگ تراشی سوراخ کنند. تفاوت عملکرد آنها در سرعت آن است، دریل چکشی کار ها را بسیار سریعتر انجام می دهد.دریل معمولی شما در تلاش برای سوراخ کردن بتن ده ساله می سوزد، در حالی که دریل چکشی در تمام طول روز به کمک نیروی کوبشی، سوراخی را بعد از دیگری ایجاد می کند.
دریل چکشی در مقابل پیچ گوشتی چکشی
درست مانند دریل های چکشی، پیچ گوشتی چکشی نیز همان عملکرد چکشی را دارند با این تفاوت که برخلاف دریل های چکشی، پیچ گوشتی چکشی فقط برای نصب یا برداشتن مهره ها و پیچ ها طراحی شده اند، در حالی که مته های چکشی به طور خاص برای سوراخ کردن طراحی شده اند. دریل ایمپکت درایو نمی تواند کار دریل چکشی را انجام دهد و برعکس آن نیز صدق می کند.
تفاوت دریل بتن کن با دریل چکشی
دریل های چکشی بیشترین شباهت را به دریل های بتن کن دارند و از لحاظ اهداف عملکردی تقریبا مشابه یکدیگرند. هر دو برای حفاری سنگ تراشی طراحی شده اند و هر دو دارای مکانیسم عمل چکشی برای انجام آن هستند. تفاوت آنها این است که بتن کن که به آن دریل دوار نیز می گویند بسیار بزرگتر هستند. از طرفی بتن کن معمولاً دارای سه نظام SDS نیز هستند.
انتخاب بهترین مدل دریل های چکشی
دو نوع اصلی دریل های چکشی در بازار یافت می شود – دریل های چکشی و چکش های چرخشی. بین دریل های چکشی و دریل های معمولی با عملکرد چکشی کمی همپوشانی وجود دارد. از سوی دیگر، چکش های دوار را می توان به عنوان دریلی در نظر گرفت که به طور خاص برای حفاری یا چکش کاری بتن و بنایی طراحی شده است. درست مانند اکثر ابزارهای برقی، گزینه های شما به دو نوع سیمی و شارژی ختم می شود. با این حال، به طور کلی، اگر بتن سخت و سنگ تراشی می کنید، قوی ترین دریل چکشی را باید تهیه کنید. دریل های چکشی بزرگتر یا حتی بتن کن ، در تمام طول روز در برابر بتن سخت ده ساله مقاومت می کنند، حتی اگر از قطعات بزرگتر برای سوراخ کردن سوراخ های بزرگتر استفاده کنید. در یک کارگاه معمولی، میتوانید انتظار داشته باشید که سوراخهای زیادی با سرعتی که حتی سختترین دریلهای معمولی را نیز از بین میبرد، ایجاد کنید. در واقع هرچقدر دریل چکشی شما بززرکتر باشد، با توجه به کار و بودجه شما، بهتر است.
دریل های چکشی وظیفه سبک
دریل های چکشی در این محدوده بیشتر شبیه دریل های معمولی با عملکرد چکشی هستند و در واقع مدل های دریل چکشی سطح پایه محسوب میشوند. به طور معمول، شما می توانید یک دریل چکشی سبک را با موتور آنها تشخیص دهید – اگر از نوع برقی سیم دار باشند، اکثر آنها دارای موتورهای حداکثر 6 تا 8 آمپر هستند. بسیاری از دریل های چکشی شارژی نیز در این نوع قرار می گیرند، اگرچه مدل های باتری دار گران تر هستند. با یک دریل چکشی سبک، می توانید سوراخ هایی به عرض نیم اینچ روی ملات و آجر سوراخ کنید و برای نجاری و سنگ تراشی کارآمد هستند. با این حال، اگر از آن برای سوراخ کردن بتن 50 ساله استفاده شود کارآیی کمتری خواهد داشت.
دریل های چکشی وظیفه سنگین
موتورهایی از 7 تا 10 آمپر در این محدوده قرار دارند و می توانید از این ابزارها در سنگ تراشی سبک و بتن و در حفاری سوراخ هایی تا 5/8 اینچ، استفاده کنید. همچنین مدلهایی با امکانات بالاتر و ویژگیهای بیشتر برای تطبیق پذیری کار با انواع مواد مانند – بنایی، چوب، فولاد و سرامیک را می توان یافت.
ویژگی هایی که برای خرید دریل چکشی باید به آن توجه کنید:
یک دسته کمک جانبی به شما کمک می کند ابزار را با هر دو دست بگیرید تا سوراخکاری دقیق و کنترل شده ای داشته باشید. یک ماشه تغییر سرعت به شما امکان می دهد سرعت دریل را کنترل کنید و از دریل چکشی نه تنها بر روی سنگ و بتن بلکه برای چوب نیز استفاده کنید. ماشه دو انگشتی به افزایش راحتی و کنترل بیشتر کمک می کند. محفظه دنده فلزی جامد برای دوام محل کار و افزایش قابلیت اطمینان. دسته جانبی قابل تنظیم با عمق سنج به شما امکان می دهد کنترل و تطبیق پذیری بیشتری با ابزار، حتی در نقاطی که دسترسی به آن سخت است، داشته باشید. داشتن کیف حمل یک مزیت بزرگ محسوب میشود، به خصوص اگر مجموعه ای از مته ها را تهیه کرده باشید.
چراغ کار LED به بهتر دیده شدن مکان کار شما کمک میکند. موتورهای جریان مستقیم بدون جاروبک(BLDC)، کارآمدتر هستند، خنک تر کار میکنند و دارای ویژگی هایی از جمله استارت نرم یا کنترل برگشت ولتاژ را ممکن می سازد. داشتن یک سوئیچ چکشی به شما این امکان را می دهد در صورت نیاز، آن را خاموش کنید و از دریل به عنوان یک چکش معمولی استفاده کنید.
مقایسه دریل چکشی برقی با شارژی
اگر بتوان بر این مشکل، که باید همیشه یک دریل چکشی سیمی در برق باشد، غلبه کرد، این نوع دریل معمولا بزرگتر، قوی تر و زمان کار نامحدودی دارد.
دریل های چکشی و چرخشی ابزار قدرتمندی هستند و زمانی که از آنها برای حفاری روی بتن و سنگ استفاده میکنید، می توانند انرژی زیادی مصرف کنند. داشتن یک دریل چکشی برقی به شما امکان می دهد بدون نیاز به منتظر ماندن برای شارژ مجدد به حفاری ادامه دهید و در کنار آن این ابزارها معمولا به اندازه کافی ایمن هستند، پس جای نگرانی نیست. از طرف دیگر، دریل های چکشی شارژی در محل کار بسیار کاربردی تر هستند و هیچ سیمی مانع کار شما نمی شود. اگر زمانی نیاز به سوراخ کردن روی سقف یا تیرهای بتنی یا بنایی دارید که نیاز به استفاده از نردبان یا داربست است ، مدل های باتری دار ممکن است برای شما مفیدتر و کارآمد تر باشد. امروزه باتری ها با مارک های خوب در بازار عرضه می شود که میتوانند بسیار خوب شارژ نگه دارند. معمولا یک باتری 6 آمپر ساعت، برای ایجاد 200 سوراخ در بتن کافی است.
دریل های بتن کن
دریل بتن کن نسبت به دریل های معمولی سنگین تر و گران تر هستند. آنها به طور سفارشی برای حفاری سوراخ در سنگ تراشی ساخته شده اند، و با اتصالات SDS سه نظام ، ارائه می شوند. گفته میشود، از آن ها می توان فقط به عنوان یک چکش استفاده کرد که به شما امکان میدهند از مغار و کارتک با این ابزار استفاده کنید، که دامنه استفاده آنها را تا حدودی افزایش میدهد. مدلهای دریلهای بتن کن بزرگتر، معمولاً حالت چکشی آن همیشه روشن هستند، زیرا برای سختترین کارها در نظر گرفته شدهاند.
ویژگی هایی که برای خرید دریل بتن کن باید به آن توجه کنید:
ویژگی کنترل لرزش که با نصب لاستیکی و لایههای فوم کار میکند، تا فشار روی دستهای شما را کاهش دهند، سبب کاهش فشار روی دستان شما می شود که هنگام کار با این ابزار سنگین در تمام طول روز حائز اهمیت است. حرکت جلو و عقب دورانی آن به شما امکان آسان بیرون آمدن از سوراخ های عمیق را به شما می دهد. عملکرد مغار که تابع چکش ترکیبی نیز نامیده می شود، چرخش مته را متوقف می کند. این به شما امکان میدهد از انواع ضمیمهها استفاده کنید که بهترین عملکرد را با ضربه زدن دارند، مانند تکههای مغار، بیل یا نوک دماغهها. در صورتی که قطعه در زیرلایهای که در حال سوراخکاری هستید بچسبد، موتور بهطور خودکار خاموش شده و مانع از خارج شدن ابزار از زیر دست شما و کاهش خطا می شود. کنترل سرعت متغیر به شما امکان می دهد معمولاً بسته به عمق فشار روی ماشه سرعت چرخش چکش خود را تنظیم کنید،. این ویژگی در برخی از مدل ها با سوئیچ قفل کار می کنند که به شما امکان می دهد سرعت چرخش فعلی را حفظ کنید. شروع نرم، یا کنترل ابزار پیشرفته، به آرامی دور در دقیقه بتن کن را افزایش می دهد تا بتوانید سرعت را در هنگام کار با مواد ظریف بهتر کنترل کنید. سیستم استخراج گردو غبار باعث کاهش مقدار آن از طریق خارج شدن آن به داخل کیسه گردو غبار یا درگاه اتصال جارو برقی می شود.
انتخاب دریل چکشی مناسب
قدرت اولین معیار سنجش دریل های چکشی است. برای سریعتر و بهینه تر انجام شدن کار با موادی از جمله سنگ و بتن، هرچقدر قدرت بیشتری استفاده شود، به شما کمک بیشتری میکند.
از طرفی باید به اندازه سوراخ مورد نظرتون هم باید درنظر بگیرید و متناسب با کار خود مته سه گیره کوچک تر یا SDS بزرگتر، یکی را انتخاب کنید.
قدرت دستگاه و قدرت ضربه
مانند اکثر ابزارهای برقی سیمی، قدرت مته چکشی با درجه بندی موتور اصلی که بر حسب وات (W) است، اندازه گیری می شود. این را به عنوان یک راهنمای تقریبی برای قدرت مته چکشی در نظر بگیرید که توان ورودی بر اساس عوامل مختلف، از چرخ دنده تا دور در دقیقه ابزار، به توان خروجی تبدیل میشود. چکش های چرخشی سیمی بر حسب آمپر (A) رتبه بندی می شوند، در حالی که نوع بی سیم آن دارای رتبه بندی ولتاژ (V) هستند. برای مدلهایی که با باتری کار میکنند، زمان کار را میتوان از روی رتبهبندی ظرفیت باتری، که معمولاً بر حسب آمپر ساعت (Ah) ارائه میشود، تخمین زد. بتن کن به عنوان ابزاری دارای چکش پیستون ضربه ای، دارای رتبه بندی انرژی ضربه هستند. انرژی ضربه، در این مورد، بر حسب ژول (J) داده میشود به گونه ای که هر چه این رقم بالاتر باشد، پیستون سختتر میتواند به چاک برخورد کند.
سرعت دستگاه و سرعت چکش
سرعت نامی معمولاً بر حسب چرخش در دقیقه (RPM) داده می شود. دریل های چکشی تقریباً با سرعتی مشابه با دریل های معمولی می چرخند و می توانند تا 3500 دور در دقیقه برسند. از سوی دیگر، دریل های بتن کن اغلب کندتر هستند به طوری که مدلهای معمولی آن معمولاً با سرعت کمتر از 1500 دور در دقیقه یا کمتر میچرخند. سرعت چکش به صورت نرخ ضربه، بر حسب ضربه در دقیقه (RBM) داده می شود و دریل های بتن کن معمولی می توانند نرخ ضربه تا 4000 ضربه در دقیقه یا بیشتر داشته باشند. از طرف دیگر، دریل های چکشی دارای نرخ ضربان در دقیقه بسیار سریع تری هستند. از دریل چکشی با رده متوسط انتظار 50000 ضربان در دقیقه را می توان داشت.
عمق حفاری
یکی از مهم ترین ملاحظاتی که هنگام خرید انواع دریل، معمولی، چکشی یا چکش چرخشی باید به آن توجه کنید، عمق حفاری دستگاه می باشد که تولیدکنندگان معمولاً تخمین های دقیقی از محدوده حفاری ابزارهای خود ارائه می دهند. محدوده حفاری معمولاً بر حسب میلی متر (میلی متر) برای مقیاس های متریک یا اینچ (اینچ) برای امپریال مشخص می شود. در مورد دریل های چکشی، معمولاً برای سنگ تراشی، چوب و فلز حداکثر قطر حفاری، ارائه می شود.
[blockquote author=””]
مقالات مرتبط
چگونه از دریل بتنکن استفاده کنیم؟
بررسی گشتاور مناسب دریل چکشی
[/blockquote]
- امیرحسین متین فر
- اسفند 24, 1400
- 195 بازدید