جستجو کردن
Close this search box.

مشتریان عزیز، توجه داشته باشید به دلیل تعطیلی اداره پست اصفهان تمامی سفارش های ثبت شده سایت، در تاریخ 23 تیر 1403 ارسال خواهند شد.

۵ دستگاه جوش برتر در صنایع مختلف

۵ دستگاه جوش برتر در صنایع مختلف

گاهی ممکن است شما در خانه نیاز به تعمیر اساسی داشته باشید، وجود یک دستگاه جوش قابل حمل ضروری است. در این صورت هر زمان که نیاز به تعمیر هر سازه‌ای داشتید، می‌توانید فوراً از دستگاه جوش خود استفاده کرده و آن سازه  را تعمیر کنید تا طول عمر سازه افزایش یابد ، در غیر این صورت شما باید منتظر بمانید تا یک متخصص جوشکاری آموزش دیده با صرف زمان و هزینه بیشتر دستگاه و یا سازه شما را تعمیر کند. اگر در مورد دستگاه جوشکاری اطلاعی ندارید، نگران نباشید، در ادامه پنج نوع از رایج‌ترین روش‌های جوشکاری را کاملاً معرفی کرده و آن‌ها را بررسی کنیم.

 

دستگاه جوشکاری

یک دستگاه جوش وسیله‌ ای ضروری برای شروع کار جوشکاری ، ساخت انواع سازه‌ها و اسکلت‌های ساختمانی است. دستگاه‌های مختلفی در بازار وجود دارند که می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید. دستگاه جوشکاری صبا و رونیکس دو مورد از این دستگاه‌ها هستند. مقرون‌ به‌ صرفه بودن در حین حفظ کیفیت، سهولت در خرید و معتبر بودن این برند ها از جمله عواملی است که خریدار را به انتخاب این دو برند، ترغیب می‌کند.

 

 دستگاه جوش چیست؟

قبل از اینکه بگوییم دستگاه جوش چیست، باید بگوییم که اصلاً جوشکاری به چه معنی است. جوشکاری به یک فرآیند گفته می‌شود. در این فرآیند، دو قطعه که معمولاً از جنس فلز یا ترموپلاست هستند، با حرارت زیاد گرم می‌شوند. بعد از گرم شدن این دو قطعه به یکدیگر متصل خواهند شد. لازم به ذکر است که بعد از اتصال باید فرصت بدهید که این دو قطعه سرد شوند و بعد از این مرحله است که اتصال دو قطعه انجام میشود. دستگاهی که به وسیله آن جوشکاری انجام می‌شود، دستگاه جوش نام دارد. البته دقت داشته باشید که در لحیم‌کاری هم دو قطعه به یکدیگر متصل می‌شوند اما جوشکاری و لحیم‌کاری با یکدیگر تفاوت‌های بسیاری دارند.

 

تفاوت لحیم‌کاری و جوشکاری چیست؟

اگر کامل‌تر بخواهیم دراین‌باره برایتان توضیح دهیم، لحیم‌کاری فرآیند گرمایی است که در آن فلزات بدون ذوب شدن فلز پایه به هم متصل می‌شود. دما در لحیم‌کاری تقریباً 840 درجه فارنهایت است درحالی‌که فرآیند جوشکاری تا 6500 درجه فارنهایت گرما ایجاد می‌کند. فلزات با این حرارت ذوب می‌شوند تا در هنگام خنک شدن راحت‌تر به هم بپیوندند.

در لحیم‌کاری یک فلز به‌عنوان پرکننده فضا (فضای بین دو قطعه فلز دیگر) استفاده می‌شود. این فلز بعدازاینکه خنک و منسجم شد، اتصال بین دو قطعه به‌طور کامل شکل گرفته است. توجه داشته باشید که برای جوشکاری منابع مختلفی در دسترس است، شعله گاز، قوس الکتریکی، لیزر، پرتو الکترونی، اصطکاک و اولتراسوند تعدادی از این منابع به‌حساب می‌آیند.

جوشکاری

 

برای جوشکاری به چه وسایلی نیاز داریم؟

برای جوشکاری به ابزارهای مختلفی نیاز خواهید داشت. انبردست ، چکش ، انبر، الکترود و عینک تعدادی از این ابزارها هستند. استفاده از عینک را بسیار جدی بگیرید، زیرا از آسیب به چشم‌ها جلوگیری می‌کند. همه ما میدانیم که چشم‌ها از اعضای بسیار حساس بدن هستند و باید به‌خوبی از آن‌ها مواظبت کنیم. در صنعت جوشکاری، بسته به نوع فرآیند از چندین نوع دستگاه جوش استفاده می‌شود. برخی از دستگاه‌های جوشکاری به‌صورت دستی کار می‌کنند و برخی دیگر از دستگاه‌های جوش به‌صورت کامپیوتری کنترل می‌شوند. متناسب با نوع دستگاه، احتمالاً به ابزار خاصی هم نیاز خواهید داشت. در مطالب بالا دو برند صبا و برند رونیکس را به‌عنوان دو دستگاه مطرح در صنعت جوشکاری بیان کردیم. توجه داشته باشید که هر یک از این برندها شامل انواع دستگاه جوش می‌شوند. شما متناسب با نیاز خودتان می‌توانید یکی از آن‌ها را خریداری کرده و استفاده کنید.

 

جوشکاری ترانسفورماتور چیست؟

در حقیقت، هر نوع دستگاه جوشکاری یک ترانسفورماتور در داخل خود  دارد، حتی جوشکاری‌های مبتنی بر اینورتر نیز دارای ترانسفورماتور هستند.  با این حال، دستگاه‌های جوشکاری  ترانسفورماتور از فناوری پیشرفته برای کاهش اندازه هسته استفاده نمی‌کنند.  بنابراین، وقتی می‌گوییم جوشکاری مبتنی بر ترانسفورماتور یا ترانسفورماتور هسته است، به فناوری قدیمی ماشین‌های حجیم و سنگین اشاره می‌کنیم.

 

ترانسفورماتور یا ترانسفورماتور چیست؟

بعد از مطالب بالا احتمالاً این سؤال برای شما هم پیش آمده است که اصلاً ترانسفورماتور چه معنی و مفهومی دارد؟ باید بگوییم که ترانسفورماتور یک قطعه است که فناوری قدرتمندی دارد. این قطعه قابلیت کنترل قوس را دارد و البته وزن آن هم بالا است. با توجه به همین موضوع باید بگوییم که دستگاه ترانسفورماتور معمولاً در صنعت و کارگاه‌های جوشکاری کاربرد دارد. برای مصارف کوچک و خانگی از این دستگاه سنگین استفاده نمی‌شود. شاید برای شما جالب باشد که دستگاه‌های ترانسفورماتور بیش از 50 سال است که مورد استفاده قرار می‌گیرند. با توجه به کاربردی که این دستگاه‌ها دارند، انتظار می‌رود که باز هم از آن‌ها استفاده شود. البته ترانسفورماتورها معایبی هم دارند. یکی از بزرگ‌ترین معایب این دستگاه، وزن بسیار زیاد آن است که دستگاه را به یک غول تبدیل کرده است. همین موضوع باعث می‌شود که جابه‌جایی این دستگاه سخت باشد. امروز دستگاه جوش معمولاً وزن کمی دارد که حمل‌ونقل آن به‌سادگی انجام شود.

جوشکاری ترانسفورماتور

نحوه کارکرد ترانسفورماتور را میدانید؟

یکی از سؤالاتی که ذهن مخاطب را در این قسمت مشغول می‌کند، نحوه کارکرد این ترانسفورماتور به‌عنوان یک دستگاه جوش است. روند کاری این دستگاه‌های جوش به این شکل است که جوشکار ترانسفورماتور از یک ترانسفورماتور گام‌به‌گام استفاده می‌کنند.

در این دستگاه‌ها یک فناوری ساده اجرا می‌شود. این فناوری به این صورت است که یک جریان ولتاژ بالا و با آمپر پایین را می‌گیرد و آن را به جریان ولتاژ پایین و آمپر بالا تبدیل می‌کند، همین فناوری مهم‌ترین چیزی است که در رابطه با کارکرد ترانسفورماتور باید به آن توجه داشته باشید.

 

دستگاه جوش دینامدار چگونه کار می‌کند؟

دستگاه‌های جوشکاری انواع مختلفی دارند و یک متخصص جوشکاری معمولاً با چند مدل از آن‌ها می‌تواند به‌خوبی کار کند. یکی از انواع مختلف دستگاه‌ها، نوع دینامدار آن‌ها است. این دستگاه را می‌توان یک ژنراتور قدرتمند هم دانست. دستگاه جوش دینامدار نسبت به نمونه قبلی که معرفی کردیم، وزن کمتری دارد و بسیار سبک‌تر است. شاید برای شما جالب باشد که باوجود وزن کمتر اما کار کردن با آن کیفیت بالاتری دارد. یعنی در نهایت جوش‌هایی باکیفیت‌تر را خواهید داشت.

این دستگاه‌ها کارایی بیشتری هم نسبت به دستگاه‌های ترانسفورماتور دارند اما باید بگوییم بدون عیب هم نیستند. اگرچه وزن این دستگاه نسبت به ترانسفورماتور کمتر است اما به نوبه خود، وزن بالایی دارد و فضای زیادی را اشغال می‌کنند. هزینه نگهداری و تعمیر دستگاه جوش دینامدار بسیار زیاد است و همین باعث می‌شود که جوشکاران کمتری به سمت استفاده و خرید این دستگاه روی آورند. از دیگر معایب این دستگاه می‌توان به صدای بسیار زیادی که تولید می‌کنند، اشاره کرد.

دستگاه جوش رکتی فایر

 

دستگاه جوش رکتی فایر چیست؟

از دیگر دستگاه‌های جوشی که در بازار وجود دارد، می‌توان به رکتی فایر اشاره کرد. در این دستگاه تنظیم و تغییر میزان ولتاژ برق توسط پتانسومتر انجام می‌شود. دستگاه جوش رکتی فایر دارای یک عدد  کلید گردشی است که موجب تغییر میزان جریان می‌شود.  همچنین دارای صفحه نمایشی است که میزان خروجی جریان برق را با واحد آمپر به‌طور دقیق به شما نشان می‌دهد.

کلید گردشی در این دستگاه دو درجه مختلف دارد که برای تنظیم جهت به کار برده می‌شوند. در بعضی از این دستگاه‌ها شاهد استفاده از سیستم ایجاد قوس پایدار هستیم. این سیستم سبب می‌شود که روند کار ساده‌تر انجام گیرد.

 

فواید انجام جوشکاری با دستگاه‌های  جوشکاری رکتی فایر

جوشکاری با استفاده از این دستگاه شامل چند مزیت عمده می‌شود که به آن‌ها اشاره خواهیم کرد؛

الف) این امکان وجود دارد که جوشکار بتواند با الکترودهای مختلف جوشکاری را انجام دهد .

ب)  این دستگاه کیفیت خوبی را در جوشکاری ارائه می‌دهد.

ج) دستگاه جوش رکتی فایر این قابلیت را دارد که در نبود برق شهری بتوان جوشکاری را ادامه داد. دلیل این موضوع هم وجود منابع جداگانه‌ای است که نیروی مورد نیاز برای جوشکاری را فراهم می‌کند.

 

دستگاه جوش اینورتر

اینورتر  یک دستگاه جوشکاری است که از قطعات الکترونیکی حالت جامد برای بهبود کارایی در تبدیل جریان الکتریکی استفاده می‌کند. دستگاه‌های جوش اینورتر سبک هستند و همین موضوع باعث می‌شود که جابه‌جایی آن‌ها ساده باشد. در دستگاه جوش اینورتر از فناوری مدرن برای بهبود کارایی و کاهش شدید وزن دستگاه استفاده شده است.  علاوه بر این، جوشکاری‌های اینورتر می‌توانند کیفیت قوس را افزایش دهند. نتیجه جوشکاری با دستگاه اینورتر بسیار بهتر از دستگاهی مثل ترانسفورماتور خواهد بود.

دستگاه جوش اینورتر

 

مزایا دستگاه جوشکاری اینورتر رونیکس

رونیکس یکی از برندهایی است که دستگاه جوش اینورتر تولید می‌کند. معمولاً یک متخصص جوشکاری با این دستگاه‌ها بهتر کار می‌کند، زیرا خود دستگاه هم کیفیت بالایی دارد. دستگاه اینورتر رونیکس یک صفحه نمایش دیجیتال دارد که در حین کار به جوشکار کمک زیادی می‌کند.

علاوه بر این دستگاه‌های این برند از متریال باکیفیتی تهیه شده‌اند، همین موضوع باعث می‌شود که دستگاه هم کیفیت خوبی داشته باشد. یک دستگاه باکیفیت ماندگاری و مقاومت بسیار خوبی هم خواهد داشت. این موارد را می‌توان مهم‌ترین مزیت این دستگاه‌ها دانست.

 

دستگاه جوشکاری اینورتر چگونه کار می‌کند؟

جوشکاری‌های اینورتر با افزایش فرکانس ورودی برق از 50 هرتز به 20000 تا 100000 هرتز کار می‌کنند. این جریان با فرکانس بالا به یک هسته ترانسفورماتور نیاز دارد. البته این هسته ترانسفورماتور بسیار کوچک‌تر از جوشکاری‌های قدیمی مبتنی بر ترانسفورماتور است.

 

نکات مهم در خرید یک دستگاه جوش

در ابتدا به شما پیشنهاد می‌دهیم که از برندهای معتبری دستگاه جوش مورد نیاز خود را خریداری کنید. این کار به شما اطمینان می‌دهد که یک دستگاه باکیفیت را خریده‌اید که تا سال‌ها برای شما کارایی خواهد داشت.

بعد از انتخاب برند به دنبال دستگاهی با قیمت بهتر باشید. هزینه نگهداری و وزن دستگاه هم ازجمله مواردی هستند که برای یک جوشکار حرفه‌ای اهمیت دارند. بعد از این موارد به فکر نیاز خودتان باشید و دستگاهی را انتخاب کنید که برای نیازهای شما مناسب باشد.

دستگاه جوش

 

جمع‌بندی

ما در این مقاله سعی کردیم شما را با کار انواع  دستگاه جوش و بهترین نوع دستگاه جوش موجود در بازار آشنا کنیم تا شما با اطلاعات بیشتر و بهتر بتوانید دستگاه جوش مورد نیاز خود را تهیه کنید. دستگاه جوش مبتنی بر اینورتر برندهای صبا و رونیکس  به لطف ویژگی‌های مفید متعدد، به مراتب کار جوشکاری را برایتان راحت‌تر می‌کنند. به‌علاوه، آن‌ها وزن کمی دارند و حمل‌ونقل آن‌ها هم ساده‌تر خواهد بود. به لطف هزینه کم و پایداری بهتر قوس یک متخصص جوشکاری بیشترین بهره را از دستگاه‌های مبتنی بر اینورتر می‌برند.

همان‌طور که در مطالب بالا گفتیم، هنگام خرید یک دستگاه جوش باید به این موارد توجه داشته باشد؛

الف) کیفیت بالای دستگاه جوش

ب) مناسب برای انواع ضخامت‌های فلزات مختلف

پ) مناسب برای شرایط جوشکاری با نیازتان

ت) دارای منبع تغذیه مناسب

ث) مناسب برای انواع فلزات

ج) قابلیت حمل کردن به آسانی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دسته بندی ها

سبد خرید

درحال بارگذاری ...