جستجو کردن
Close this search box.

با توجه به تعطیلی ادارات اصفهان از جمله شرکت پست ، تمامی سفارشات در تاریخ 20 مرداد ماه ارسال خواهند شد

قیمت تمامی محصولات بروز می باشد

راهنمای خرید دستگاه جوشکاری

هرگاه بخواهید آهن ، فولاد ضد زنگ یا آلومینیوم جوش بدهید به یک دستگاه جوشکاری نیاز دارید و در این مقاله به راهنمای خرید دستگاه جوشکاری پرداختیم.

جوشکاری مورب، جوشکاری نیمه اتوماتیک، تیگ، میگ، میگ مگ ( جوشکاری قوسی با گاز محافظ)، دستگاه جوش اینورتر. از جوشکار حرفه ای گرفته تا آماتور همیشه باید یک انبر جوشکاری همراه داشته باشد. کلاه ماسک جوشکاری را بزنید و حالا نوبت الکترودها و جرقه جوشکاری!

خرید دستگاه جوشکاری

 

دستگاه های جوشکاری : MMA، MIG MAG و TIG

تو کار بازسازی ماشین هستید؟ آیا کار شما ساخت فرفوژه هست؟ ترولی می سازید؟ نعل اسب درست می کنید؟ هر گاه با فرفوژه آهنی، فولاد ضد زنگ و یا آلومینیوم کار دارید طبیعتا یکی از این شیوه های جوشکاری مناسب پروژه شما خواهد بود. فقط به شرطی در تولید مونتاژهای جوشکاری شده مشکلی نخواهید داشت که از یک دستگاه مناسب جوشکاری استفاده کنید. امروزه جوشکاران از طیف وسیعی از دستگاه های جوش با برندهای مختلف و کاربردهای کاملا اختصاصی حق انتخاب دارند. بسته به جیب شما و مورد استفاده ای که دارید احتمالا دستگاه جوشکاری MIG، MMA، یا TIG مناسب کار شما خواهد بود. البته اول ایمنی بعد کار! استفاده از تمام تجهیزات ایمنی را فراموش نکنید، قطعا نتایج بهتری در بر خواهد داشت.

 

خرید دستگاه اینورتر

ماشین‌های جوشکاری

تعاریف و اصطلاحات فنی

  • خودآموزی در خصوص دنیای جوشکاری در حقیقت پا گذاشتن به دنیای ناشناخته ها است! برای همیاری شما در طول این مسیر خیلی سریع نگاهی به برخی از اصطلاحات رایج خواهیم انداخت.

 

قوس الکتریکی

  • قوس الکتریکی به تصویر قوسی شکل قابل مشاهده ای می گویند که در اثر اتصال الکترود با سطح فلزی ایجاد می شود و شبیه صاعقه به نظر می رسد!

 

تمیزکاری

  • تمیزکاری اولین گام در فرآیند جوشکاری است و برای جریان الکترود بر روی فلزی که قرار است جوشکاری کنید بسیار موثر است.

 

الکترودهای روتیلی یا سیم جوش

  • پر کاربردترین و رایج ترین الکترود در بازار، الکترود روتیل است. پوشش رسانای این الکترود باعث تسهیل شدن جوشکاری در شروع و روان بودن آن در ادامه می شود. با ذوب شدن پوشش سیم جوش، سرباره و تفاله بر روی جوش تشکیل می شود و جوش را از اکسیداسیون محافظت می کند و به راحتی با چکش برداشته می شود.

 

الکترودهای اصلی

  • الکترودهای اصلی غالبا برای مصارف صنعتی مثل اتصالات لوله و جوشکاری دیگ های بخار استفاده می شوند. معمولا الکترودهای اصلی گران‌تر و سخت تر هستند و حتما قبل از مصرف باید گرم شوند.

الکترودهای روتیلی

 

سیم جوش تو پودری

  • این سیم جوش حاوی یک هسته شار(مشابه روکش) است که به ذوب شدن فلز بدون تشکیل شدن حباب کمک می کند.

 

سیم جامد یا سیم بافته شده

  • سیم فولادی یا فولاد ضد زنگ ساده با روکش مسی و سیم جامد یا بافته شده هر دو آنها می توانند با گاز بی اثر یا فعال (MIG یا MAG) تامین شوند.

جعبه دستگاه جوش و ملحقات

 

اتصالات

  • اتصالات شاخه هایی هستند برای وصل کردن کابل های زمین و گیره به مجموعه جوش

 

گیره

  • دستگیره ای است که الکترودهای روکش دار در جوشکاری  MMA (سلولزی) به آن وصل می شود.

 

مشعل (تورچ) MIG-MAG

  • دستگیره ای با یک ماشه که سیم جوش را برای جوشکاری فلز می رساند.

 

مشعل (تورچ) TIG

  • مشعل (تورچ) TIG یک دستگیره الکترود تنگستن است که کنترل های را در خود جای داده است.

 

گاز

  • گاز کمک می کند که جوش در برابر اکسیدان شدن در هوای آزاد در امان بماند. این گاز اغلب آرگون یا مخلوطی از اکسید کربن – آرگون است.

 

شیر برقی

  • این شیر در جوشکاری MIG-MAG یا TIG مورد استفاده قرار می گیرد. شیر برقی کمک میکند تا جوشکار مقدار گاز مورد نظر خود به مشعل را کنترل نماید.

 

سوزن

  • انواع دیگری از الکترودهای غیر تنگستنی

 

جریان – لیتر

  • تنظیم کننده های فشار دوبل، گازمصرفی را که با فشار وارد تورچ می شود را با یک پیچ تنظیم کنترل می کند.

یک دستگاه جوشکاری

درباره یک دستگاه جوشکاری

اساسا یک دستگاه جوشکاری از یک ترانسفورماتور پیچیده تشکیل شده است که جریان برق متناوب (AC) 220 ولت را به جریان برق مستقیم (DC) بسته به شدت مورد نیاز در آمپرهای متفاوت تبدیل می کند.

پتانسیومتر امکان اصلاح کردن تنظیمات ( یا تغییر دادن آمپر) را فراهم می سازد.

دستگاه های جوشکاری اغلب  دارای دو اتصال قطب مثبت و منفی هستند:

 

  • یکی برای نگهدارنده الکترود
  • یکی برای اتصال به زمین

 

لوازم جوشکاری

کدام دستگاه جوشکاری برای کدام کارهای جوشکاری مناسب است؟

 

قبل از شروع کردن در خصوص ویژگی های هر پروژه جوشکاری، نگاهی اجمالی به دستگاه های جوشکاری می اندازیم.

 

  • اینورتر MMA

دستگاه اینورتر MMA برای شروع به کار مبتدیان عالی است. چرا؟ با این دستگاه قابل حمل سبک می توانید فلزات با ضخامت بین 2 تا 10 میلیمتر را به راحتی جوش دهید. برق مورد نیاز بسته به ضخامت فلزی که جوش داده می شود از دستگاه تامین می شود. بنابر این برای مثال اگر قدرت دستگاه شما بیش از حد بالا باشد به علت قدرت ذوب بالا در قطعه جوشکاری سوراخ ایجاد می شود.

از طرف دیگر اگر دستگاه شما قدرت کافی نداشته باشد، الکترود شما فقط روی قطعه کار می چسبد. بهترین نوآوری دستگاه اینورتر چیست؟ می توانید در این دستگاه به دنبال مجموعه ای از امکانات، استفاده راحت، صرفه جویی در برق و سهولت در جوشکاری باشید. تنها با یک دکمه پتانسیومتر میتوانید قدرت دستگاه را با توجه به ضخامت فلز مورد نظر برای جوشکاری تنظیم کنید. معمولا نباید زیاد جرقه بزند و یا زیاد به قطعه نمی چسبد، فقط جوش می‌دهد.

 

  • دستگاه جوشکاری نیمه اتومات

 دستگاه جوش نیمه اتومات به لطفا سیم جوش تو پودری نرخ جوشکاری بیشتری دارد. بر خلاف جوش MMA، بعد از جوشکاری نیازی به برداشتن سرباره(تفاله روی جوش) پس از سرد شدن ندارد.

MIG/MAG-MIG/MAG سیم جامد با گاز ترجیحا برای پروژه های جوشکاری در مقیاس بزرگ بکار برده می شود. هر چند بوسیله این دستگاه برای جوش های خیلی نازک یا ریز با سیم خیلی ریز جوشکاری کرد و سپس با صیقل دادن حسابی صاف کرد تا تقریبا جای جوش نامرئی شود. این مورد خیلی مناسب کارهای مربوط به حوزه مربیگری است. این دستگاه ها طیف وسیعی از کاربردهای متنوع و گوناگون را ارائه می کنند.

 

  • دستگاه جوشکاری TIG

این دستگاه بخاطر ظرافت و ظاهر موجه جوش کیفیت قابل توجهی دارد. جوشکاران TIG با استفاده از ورق های فلزی نازک فولاد کربنی و فولاد ضد زنگ به خوبی برای ساخت لوله های فولادی ضد زنگ یا لوله های ریز استفاده می کنند.

 

ویژگی ها و توصیه ها

قبل از شروع ماجراجویی باید در نظر داشته باشید چه چیزی قرار است جوش بدهید.

 

انتخاب دستگاه باید بر اساس در نظر گرفتن شرایط زیر تعیین شود:

  • مورد استفاده | آنچه قرار هست با آن بسازید با در نظر گرفتن نوع ضخامت فلزی که قرار است جوش داده شود.
  • فاکتورهای عملیاتی | یک آمپر مشخص تحت عنوان درصد بیان می شود. برای مثال: 70 درصد چرخه کاری با 100 آمپر یعنی به ازای هر10 دقیقه کار مطابق است با 7 دقیقه جوشکاری و 3 دقیقه خنک کاری. این عامل با شدت انتخاب شده “تناسب عکس” دارد، به این معنی که هر چه شدت بالاتر باشد زمان سرد شدن نیز افزایش می یابد.

 

  • کیفیت جوشکاری | این عامل طبیعتا با مواردی شامل کیفیت عملکرد دستگاه جوش، تعدادی از پارامترهای جوشکاری سالم، کیفیت الکترودها یا سیم جوشها یا هر فلزی که استفاده می شود و قطعا میزان مهارت شما تعیین می شود.
  • تعداد دفعات استفاده | همانند بقیه وسایل و تجهیزات مدل های متنوعی بنا به کاربرد شما وجود دارد. برخی برای استفاده های موردی و برخی برای مصارف منظم و یا مکرر استفاده می شوند. همچنین بر اساس جوشکاران مبتدی، نیمه ماهر و ماهر دسته بندی می شوند. طبیعتا قیمت ها مطابق این معیارها متغیر خواهد بود.

 

  • قدرت دستگاه | روی دستگاهی سرمایه گذاری کنید که شما را از برخی مشکلات احتمالی در امان نگه دارد. مشخصات این دستگاه می تواند در رده متوسط باشد و قدرتی بین 40 آمپر تا 130 آمپر داشته باشد که برای الکترودهای 1.5 میلی متری تا 3.2 میلیمتری کفایت می کند. برای کارهایی که به جوش با الکترود 4 میلیمتری نیاز است می توانید کلک بزنید و 2 پاس جوش روی هم انجام بدهید.

 

  • اینورتر MMA (دستگاه جوش الکترود)

دستگاه جوش مناسب شروع

همه ما تقریبا از پست های بزرگ، سنگین، قرمز یا آبی استفاده کرده‌ایم. واقعا نیازی نیست این همه بار اضافه بکشیم. دستگاه های جوشکاری پرکار همراه با تمیز کننده های ظریف همچنان در سطح ابتدایی موجود هستند. اگر تازه شروع بکار کردید مستقیما به سمت اینورتر جوش الکترود بروید. نسل جدید تمام این دستگاه ها تنها در یک کلاس تولید می شوند.

 

جوش الکترود چطور کار میکند؟

از جنبه تئوری | یک سوئیچ، یک پتانسیومتر و دو تا اتصال دهنده که یکی به گیره وصل است و دیگری به انبر جوشکاری ( الکترودها ممکن است بسته به فلزی که جوش می دهید روتیل یا اصلی باشد).

از جنبه عملی | در هنگام احتراق یک قوس الکتریکی تشکیل می شود که گرمای لازم (3600+- درجه ) برای ذوب شدن همزمان الکترود و درز قطعه کار مورد نظر را فراهم می سازد. سپس الکترود را روی محل مورد نظر نگه دارید، تکان ندهید و تماس را برقرار سازید تا جوش خوردن کامل شود و در نهایت نتیجه جوش MMA را مشاهده کنید.

 

حتما به توصیه ها، نکات آموزشی و تجربه متخصصین حرفه ای و افراد ماهر در این زمینه توجه کنید و بعد خودتان آن کار انجام دهید اما بهتر است برای کسب تجربه ابتدا تمام این آموزش ها را بر روی ضایعات فلزی انجام دهید تا مهارت کافی را بدست آورید. گر صبر کنی ز غوره حلوا سازی! قطعا پس از اندکی صبر، به تکنیک ها و تنظیمات شدت جریان (آمپر) مورد نیاز برای هر پروژه مسلط می شوید.دستگاه های امروزی شیوه های متداول و متنوع جوشکاری را ترویج میکنند. حتما این نکات را به خاطر بسپارید که در هر پروژه از چه پارامترهای و نهایتا منجر به چه نتایجی شده است.

همچنین ترجیحا از قطب مثبت برای انبر جوش استفاده کنید چون دستگاه جوشکاری با برق مستقیم کار میکند. در نتیجه: ثبات بهتر، نفوذ خوب و روی هم آمدگی کمتر خواهید داشت.

 

یک نکته دیگر، پس از هر گونه جوشکاری در اثر ذوب شدن قطعه کار معمولا تغییر شکل می دهد. حتی ممکن است محل جوش کمی جمع (کوچک) شود. برای جبران این مشکل محل جوش را باید کمی چکش کاری کنید تا جمع شدگی به حالت اول خود برگردد. راه حل دیگر این است که قطعه کار را بر روی میز کار ثابت نگهدارید.

 

  • جوشکاری نیمه اتوماتیک

نوعی از جوشکاری است که توسط یک مشعل هدایت می شود و فلز پرکننده (سیم جوش) بواسطه یک قوس الکتریکی ذوب می شود. سیم جوش حاوی یک هسته شار است که میزان گداختگی را در حین جوشکاری تنظیم میکند و هیچ الزامی برای استفاده از گاز ندارد. همجوشی سیم که جایگزین الکترود شده است امکان مونتاژ راحت تر قطعات فلزی را فراهم می سازد.

نفوذ (عمق همجوشی) به سرعت حرکت و انتخاب آمپر وابسته است. مشعل را می توان برای نفوذ بیشتر فشار داد و یا برای یک نقطه جوش کوچک کشید. مشعل باید دقیقا نزدیک فلز قرار داشته باشد. قرقره سیم جوش های مغز دار از قطر 0.8 میلیمتر (گاهی اوقات 0.6 میلیمتر) شروع می شود تا حداکثر قطر 3.2 میلیمتر که برای کارگاه های حرفه ای استفاده می شوند. اغلب کارگاه های جوشکاری مجهز به دستگاه جوشکاری MIG MAG هستند. در حقیقت معیارهای انتخاب دستگاه بواسطه پروژه جوشکاری شما تعیین می شود:

  • ولتاژی که استفاده می‌کنید ( 220 ولت تک فاز یا 380 ولت سه فاز)
  • شدت آمپر به ضخامت قطعه کار جوشکاری بستگی دارد
  • اندازه قطر سیم جوش و محل نگهداری قرقره سیم جوش
  • کیفیت غلتک های قرقره (برای راحت باز شدن سیم مهم است)
  • پیش تجهیزات اختیاری MIG MAG ( مثل منبع تغذیه مشعل گاز)

 

جوشکاری MIG MAG چه کاربردی دارد؟

یاددآوری سریع که این اختصارات به چه معنی هستند:

MIG: گاز خنثی فلز

MAG: گاز فعال فلز

 

جوشکاری نیمه اتوماتیک از سیم جامد یا سیم بافته شده استفاده میکند. اصول با سیم توپودری یکی است با این تفاوت که به جای استفاده از شار، گاز خنثی یا فعال توسط مشعل در محل جوش منتشر می شود. این گاز به خوبی از جوش در برابر خوردگی محافظت می کند، باعث ثبات قوس بهبود ظاهر جوش می شود. اینکه فولاد معمولی را جوشکاری کنیم یا فولاد ضد زنگ وابسته به گازی است که استفاده می‌کنیم.

 

جوشکاری MIG MAG :

 

جوشکاری MIG

این نوع جوشکاری (جوشکاری MIG) به گاز بی اثر (آرگون) نیاز دارد و برای جوشکاری آلیاژهای سبک، فولاد ضد زنگ یا مس مناسب است.

 

جوشکاری MAG

این نوع جوشکاری (جوشکاری MAG) به گاز فعال (مخلوط گاز آرگون و دی اکسید کربن) نیاز دارد و برای جوشکاری فولاد کربنی مناسب است.

 

این گازها بصورت فشرده و در حجم کم بصورت فشنگ های یکبار مصرف (1.8 لیتری تا 3 لیتری) و برای مصارف زیاد در کپسول های قابل پر شدن (130 لیتر تا 10 متر کعب) ذخیره و نگهداری می شوند. رگلاتور جریان / لیتر که بر روی کپسول قرار گرفته است، وظیفه تنظیم جریان گاز را بعهده دارد.

در هر دو فرآیند مصرف گاز بر حسب لیتر بر دقیقه محاسبه می شود. این جریان بر اساس سایزهای نازل مشعل است. با برآورد مدت زمان جوشکاری و تنظیمات جریان گاز به راحتی نیاز گاز مصرفی را می توان محاسبه کرد و در نتیجه مشخص کنید برای خرید کدام یک مورد نیاز است؟ گاز فشنگی یا گاز کپسولی؟ گاز را برای مدت طولانی می توانید نگهدارید، فقط فراموش نکنید که شیر ورودی را حتما پس از استفاده ببندید. این توصیه را بخاطر جلوگیری از هدر رفتن پول خود جدی بگیرید.

 

گاز خنثی تنگستن TIG 

جوشکاری TIG (دستی) یکی از گونه های جوشکاری قوس الکتریکی است. گاز خنثی بوسیله یک مشعل سرامیکی حاوی یک الکترود تنگستن نسوز(نازل) منتشر می شود. این روش امکان یک جوش با کیفیت را فراهم می سازد.

 

کاربرد جوشکاری TIG

متناسب با مهارت جوشکار، می توان گداخته ای که بدست می آید که برای جوش های بزرگ یا جوش های نازک بکار برد.

استفاده از این نوع جوش را مخصوصا برای جوش های بسیار محکم، فشار قوی یا لوله کشی و حتی تاسیسات هسته ای توصیه می کنند. توصیه می شود از جوش TIG توصیه می شود برای فلزات غیر آهنی استفاده شود، با این وجود برای فلزات آهنی هم کاربرد دارد.

 

الکترود تنگستن به هیچ وجه نباید با قطعه کار تماس داشته باشد. یک جوشکار باید حواسش جمع باشد که هم انرژی ورودی به مشعل و هم مقدار فلز پر کننده (بدون روکش) را بطور همزمان کنترل کند. گداخته جوش با گاز خنثی محافظت می شود تا از قطعه جوشکاری شده در برابر خوردگی محافظت نماید.

خوشبختانه منطقه حرارت دیده محدود است و بر خلاف جوشکاری با شعله (هوا – گاز) تغییر شکل حرارتی ناشی از جوشکاری را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد. جالب است بدانید انتشار دود بسیار کم است و دقت جوشکاری در این فرآیند بسیار بالا است.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دسته بندی ها

سبد خرید

درحال بارگذاری ...