ابزارهای ضروری نجاری
41 ابزار نجاری که باید داشته باشید
نجاری که از واژه لاتین carpentarius ، به معنی “سازنده کالسکه” گرفته شده است ، تاریخ فوق العاده طولانی در زندگی بشر دارد. به عنوان شغلی که به ساخت و نگهداری وسایل چوبی سر و کار دارد، مجموعه وسیعی از ابزارها برای آن توسعه یافته است ، از ابزار های کاملاً عمومی گرفته تا فوق تخصصی. اگر به غرق شدن در دنیای شگفت انگیز نجاری علاقه دارید ،باید این را بدانید که تعدادی از ابزارها هستند که جز ابزارهای ضروری نجاری به حساب می آیند. از آنجا که شما مسلما می خواهید انتخاب های خودتان را گسترش دهید و ابزارهای بیشتری برای کارتان انتخاب کنید که با اینکه دامنه ی کاراییشان کم است اما دارای ویژگی خاصی برای پروژه های مورد نظرتان هستند پس به ناچار تعداد ابزار مورد نیازتان بیشتر و بیشتر خواهد شد.
فهرست ابزارهای ضروری نجاری
آنچه در زیر می آید لیستی از ابزارهای ضروری نجاری است که ما برای نجاری در نظر می گیریم ، که بر اساس ابزارهای دستی ، ابزارهای برقی ، لوازم جانبی ، وسایل کارگاهی و تجهیزات ایمنی تقسیم بندی شده است. توجه داشته باشید که هر یک از این ابزارها برای هر نوع از کاری مورد نیاز نخواهد بود اما لیستی که ما در ادامه خواهیم آورد راهنمای جامعی را برای ابزارهایی ارائه می دهد که در عملکرد آنها جایگزینی وجود ندارد.
از آنجا که نجاری یک رشته ی کاری گسترده است که پروژه ها و ساخته های احتمالی زیاد ، که بستگی به سطح مهارت شما دارد در آن یافت می شود ، لذا انتخاب تنها ابزارهای ضروری نجاری که برای پروژه ای که در ذهن دارید و به آن نیازمندید بهترین و بهینه ترین راه است. با این روال ، شما می توانید به مرور ابزارهای مناسب و متناسب با نیاز و سطح مهارتتان جمع آوری کنید.
ابزار های دستی
چکش میخکش (چکش نجاری – Claw Hammer)
یکی از اساسی ترین ابزارهای نجاری ، چکش میخ کش است که به شما این امکان را می دهد که میخ ها را با یک سر آن وارد چوب کرده و با سر دیگر آنها را خارج کنید. چکشی تهیه کنید که در دست راحت اما ایمن باشد و برای نگه داشتن و ضرب زدن هم زیادی سنگین نباشد.
[blockquote author=””]
مقالات مرتبط
18 ترفند فوق العاده برای استفاده از چکش
[/blockquote]
متر (Tape Measure)
متر های پلاستیکی ارزان و ساده هستند اما به مرور زمان و کشیده میشوند و دقت خود را از دست میدهند. پس سعی کنید سراغ مترهای اندازه گیری فلزی بروید ، ترجیحاً یک مدل جمع شونده که برای اندازه گیری قطعات بزرگتر چوب های پرداخت نشده هم مناسب اند را انتخاب کنید.
گونیای فارسی ثابت (3 ضلعی) – Measuring Squares
مسلما همه میدانیم گونیا در نجاری چه کاربردی دارد! گونیا برای پروژه های نجاری بسیار کاربردی است ، زیرا به شما امکان می دهد زوایای قائمه و 45 درجه را در طول کار خود شناسایی ، اندازه گیری و علامت گذاری کنید.
مغار (Chisels)
مغار ها برای کنده کاری یا تراش دادن چوب بسیار مناسب هستند، این ابزار زمانی ابزار اصلی برای کنده کاری اتصالات نجاری ژاپنی بودند. غالباً به صورت مجموعه ای طور فروخته می شود ، چون برای انجام هر کار خاص یا دارای جزئیات به انواع مختلفی از مغار احتیاج دارید.
[blockquote author=””]
مقالات مرتبط
[/blockquote]
کوبه نجاری (Mallets)
چکش یا کوبه چوبی مکمل مجموعه مغار است و به شما این امکان را می دهد که سرهای تیز مغار را دقیقاً به داخل قطعه کار خود فرو ببرید. چکش های لاستیکی در اتصال دادن مفصل ها مفید هستند و در صورت ضربه زدن با نیروی سبک تا متوسط به چوب آسیب نمی رسانند.
- اره دستی (Handsaw)
اره دستی این ابزار یدی و فیل افکن (!) برای برش تخته چوب ها در اندازه های مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. برای این ابزار سعی کنید به دنبال تیغه هایی باشید که تیز باشند و روزنه بین دندانه ها مناسب بوده تا که حرکت اره بر روی چوب یک برش نرم و کارآمدتری را به همراه داشته باشد.
اره پشت دار (Backsaw)
اره های پشت دار که با تیغه های نازک و دندانه های بسیار زیبا طراحی شده اند ، دارای تیغه هایی با سوگیری بسیار با جزییاتی هستند. همچنین یک نوار سنگین برنجی یا فولادی در بالای تیغهشان آن را کنترل و ساپورت میکند و در کار با جزئیات ، عالی هستند. و می توان از آنها برای برش های با دقت استفاده کرد. نکته حائز اهمیت این است که این اره ایمنی بالایی نیز دارد زیرا دندانههای روی تیغه آن روبهجلو است و عملیات برش را برخلاف جهت بدن نجار انجام میدهد و درراه برگشت هیچ خطری برای نجار ایجاد نمیکند. در هر ۲۵ میلی متر از تیغه این اره معمولاً ۱۳ تا ۱۵ دندانه وجود دارد و طول تیغه معمولاً ۲۰ تا ۴۰ سانتیمتر است.
کمان اره (Curve Cutting Saw)
کمان اره مویی ، اره های مویی معرق کاری، اره مویی گرد بر و … همگی در این دسته قرار می گیرند که اغلب برای کارهای تزئینی استفاده می شوند. اره دستی مویی چون تیغه نازکی دارد، بایستی ضخامت چوب خیلی بالا نباشد و نهایتاً چوبی با چند میلیمتر ضخامت برای برش باید انتخاب شود ، مانند نئوپان، تخته فیبر و تخته سهلایی.
رنده برقی (Planes)
رنده های دستی و برقی که برای صاف کردن سطوح چوبی و کاهش تدریجی ضخامت آنها استفاده می شوند ، یک ابزار دستی پیچیده و چند قسمتی هستند که در دنیای نجاری کلاسیک مانند کتاب مقدس اند و در اصطلاح “نجار و رنده اش”. با ورود ابزار های جدید مانند رنده میزی و گندگی دیگر کمتر از رنده دستی استفاده می شود ، اما همچنان میتوان از آن بهعنوان یک دستگاه کارآمد استفاده کرد.
[blockquote author=””]
مقالات مرتبط
[/blockquote]
سنگ تیز کننده (Sharpening Stone)
تیز نگه داشتن مغار تخت، تیغ رنده و رنده بغل دوراهه برای عملکرد ایمن و مناسب آنها ضروری است. سنگ نفت محبوب ترین انتخاب در ایالات متحده هستند ، در حالی که سنگی که باید برای استفاده در آب خیسانده شود، بیشتر برای ابزارهای دستی ژاپنی رایج است.
سنگ رومیزی
در حالی که از نظر فنی یک ابزار دستی نیست ، اما یک سنگ رومیزی موتوری تقریباً فقط در پرداخت و صیقل دادن ابزار های دستی مانند مغار استفاده می شود. تیغه های کند شده یا فرسوده را اغلب می توان با ترکیب استفاده از سنگ رومیزی و کمی پرداخت سنگ چاقو تیز کن کاملا ترمیم کرد.
دریل دستی (Hand Drill)
اگرچه دریل های برقی به یک گزینه بسیار محبوب تبدیل شده اند ، اما دریل های دستی به جای سرعت و شدت ، یک سوراخکاری آرام و راحت را به نجاران ارائه می دهند. با تهیهی مجموعهای مناسب از مته های دریل، یک دریل دستی می تواند به اندازه یک دریل برقی در ساختن قطعه کارهای با کیفیت بالا موثر باشد.
پیچ گوشتی (Screwdriver)
در وهله اول همیشه در نظر داشته باشید، هنگام استفاده از پیچ گوشتی ، نوک باید متناسب با اندازه شکاف پیچ مورد نظر باشد. بنابراین ، شما نیاز به پیچ گوشتی در اندازه های مختلف دارید تا هر اندازه از پیچ هایی که در پروژه های خود با آن ها مواجه می شوید را در خود جای دهد.
[blockquote author=””]
مقالات مرتبط
[/blockquote]
گیره نجاری (Clamps)
گیره ها از دیگر ابزار کاربردی در نجاری هستند و مجموعه متعددی از گیره ها ،مانند گیره های میتر و گیره های C شکل همیشه زمانی که به یک دست اضافی نیاز دارید یارای شما خواهند بود. گیره های خوب معمولا گران اند ، بنابراین اجاره مجموعه های اضافی برای پروژه های بزرگ را همیشه در نظر داشته باشید.
ابزارهای برقی
دریل برقی یا شارژی (Power Drill)
دریل برقی که در بین ابزار آلات برقی بیشترین فروش را دارد و کاربران اغلب از آن استفاده می کند ، نه تنها برای پروژه های نجاری بلکه برای تعمیرات و نگهداری عمومی منازل نیز مفید است. دریل های شارژی دارای تنوع عالی و سهولت استفاده هستند ، فقط همیشه به یاد داشته باشید که بعد از اتمام کار ، باتری آنها را دوباره در حالت شارژر قرار دهید.
[blockquote author=””]
مقالات مرتبط
[/blockquote]
عمود بر (Jigsaw)
این ابزار برقی همه کاره و ارزان قیمت که به عنوان اره عمود بر نیز شناخته می شوند ، عملکرد بسیار خوبی در برش تخته های زمخت دارد ، اما برای برش مستقیم نمی توان به آنها اعتماد کرد. در عوض ، از آنها برای برش های منحنی و پروژه های عجله ای که دقت در آنها مهم نیست می توانید از آن استفاده کنید.
[blockquote author=””]
مقالات مرتبط
[/blockquote]
اره گرد بر (Circular Saw)
این یک ابزار زمخت کار ، حرفه ای و همیشه آماده برای نجاری در هرجاست. اره گرد بر به یکی از اصلی ترین ابزار کار ساختمانی در همه جا تبدیل شده است. به لطف پیشرفت تکنولوژی مواد ، اکنون می توانید اره های گرد بر سبک و فوق العاده قدرتمند را با قیمت های کاملا مناسب در بازار پیدا کنید.
[blockquote author=””]
مقالات مرتبط
[/blockquote]
اور فرز (Router)
برای برش شیارها ، درآوردن شکل های منحنیگون و برش مفاصل ، اور فرز ها می توانند به راحتی جایگزین یک پکیج کامل از رنده های دستی شوند. اور فرز های ثابت در بالای قطعه کار به حالت معلق قرار گرفته و در محل برش قرار می گیرند ، در حالی که اور فرز های با تیغه شیب دار تنها لبه برش را از طریق ستون های فنری برش می دهند.
[blockquote author=””]
مقالات مرتبط
[/blockquote]
سنباده لرزان (Sander)
بعد از صرف وقت و تلاش زیاد برای تکمیل قطعه کار چوبیتان ، نوبت آن است که با سنباده زن ، به جان قطعه کار بیفتید و اینجا چه چیز بهتر از یک سنباده زن لرزان آن هم از نوع گرد. این را هم به خاطر بسپارید که همیشه بعد از یک “سنباده زنی پرداخت” با سنباده زن لرزان ، هنوز یک مرحله کوتاه دیگر باقی مانده و آن هم سنباده زنی دستی است. که برای دستیابی به یک پرداخت پایانی عالی لازم است.
فرز بیسکویت زن (Biscuit Joiner)
فرز بیسکویت زن یک ابزار جالب و واقعن دوست داشتنی است. در کل برای ایجاد اتصالات بین دو قطعه چوب از آن استفاده می شود. روال کار آن به این شکل است که قسمت اره ی آن یک سیار در محلی که دو قطعه چوب قرار است به هم متصل شوند ایجاد می کند، سپس بین این دو شیار با قطعه چوبی شبیه به بیسکویت (!) و مقداری چسب پر می شود و دو قطعه به هم متصل می شوند.
امیدواریم فهرست ابزارهای ضروری نجاری ذکر شده در این مقاله برای شما عزیزان سودمند بوده باشد.
این مقاله در آینده بروزرسانی خواهد شد…