جستجو کردن
Close this search box.
10 دستور العمل ایمنی برای کار با دریل‌ها

نکات ایمنی کار با دریل

دریل‌ها بیشترین رنج عملیاتی و کاربردی ترین ابزار در صنایع حرفه ای و یا مصارف خانگی هستند. یک دریل می تواند با سوراخ کردن سطوخ مختلف از جمله سطوح چوبی، سطوح فلزی، سطوح سیمانی، سطوح آجری، سطوح سنگی و غیره با قطرهای مختلف کمک قابل توجهی داشته باشد. شما با اضافه کردن لوازم جانبی به دریل می توانید برای مصارفی از جمله سنباده زنی، باز و بست کردن پیچ ها، پرداخت کاری، و یا حتی برش کاری هم استفاده کنید. اما قبل از کار کردن با هر وسیله و ابزاری بایستی از نحوه عملکرد ابزار به ویژه نکات ایمنی برای کار با دریل‌ در هنگام استفاده از ابزار آگاهی کامل بدست بیارید.

با کسب اطلاعات جزئی در زمینه مراقبت و ایمنی و نحوه عملکرد صحیح دستگاه یک تیر به دو نشان می زنید، چون این کار هم باعث افزایش طول عمر دستگاه خواهد شد و هم از سلامتی خود محافظت کنید. اگر تا بحال در خانه یا در یک پروژه از دریل استفاده کردید، به این معنی است که اطلاعات اولیه کار با دریل را می دانید. با این وجود با خواندن مقاله نکات ایمنی کار با دریل میتوانید از سلامتی خود و دستگاه تان مراقبت کنید.

ایمنی برای کار با دریل‌ها

 

  • دریل مناسب انتخاب کنید.

اولین گام برای انجام یک دریل کاری موفق انتخاب اندازه و نوع دریل و مته مناسب است. البته تنوع زیادی از انواع دریل ها شامل دریل های برقی سیم دار، دریل چکشی سیم دار، دریل پیچ گوشتی سیم دار و غیره وجود دارد. شرکت ابزارآلات رونیکس همه این موارد را ارائه می کند.

 

  • لباس کار و پوشش محافظ و ایمن را فراموش نکنید.

همواره برای حفظ ایمنی دریل کاری باید از عینک ایمنی استفاده کنید. همچنین ماسک های تنفسی هم توصیه می شود تا از گرد و غبار ناشی از دریل کاری جلوگیری شود. همینطور دستکش‌ها نیز ابزارهای بسیار خوبی هستند و اگر دقیقا اندازه دستانتان باشند خیلی مفید خواهند بود. بنابراین حتما از دستکش هایی با اندازه مناسب استفاده کنید تا بتوانند دستان شما را از آسیب های احتمالی محافظت کنند.

 

  • از محکم شدن سه نظام دریل اطمینان کافی داشته باشید.

سه نظام دریل

قبل از شروع دریل کاری، مطمئن شوید که در قسمت سه نظام دریل محکم و یکنواخت کار میکند. در صورتیکه سه نظام شل باشد، مته به خوبی نخواهد چرخید. برای سفت کردن سه نظام دریل، ابتدا مته را در داخل سه نظام بگذارید. سپس انقدر سفت کنید تا معمولا صدای تیک بشنوید. پس از آن سه نظام را برعکس بچرخانید تا صدای یک تیک را بشنوید و احساس کنید. وقتی صدای آخرین تیک را می شنوید نشان می دهد که کار خود را بدرستی انجام دادید و مته بطور ایمن در جای خود قفل شده است.

 

  • قطعه کار مورد نظر را محک کنید.

برای جلوگیری از هرگونه حرکت و بروز آسیب، قبل از شروع دریل کاری، قطعه کار خود را توسط گیره محکم کنید. هرگز قطعه را با دست خود نگه ندارید و حتما برای اینکه کنترل دریل را از دست ندهید از هر دو دست خود برای نگهداری دریل استفاده کنید.

 

  • از فشار زیاد روی دریل خودداری کنید.

ایمنی کار با دریل

تقریبا بیشتر عملیات دریل کاری باید بدون فشار اضافی و توسط خود دریل انجام شود که باید در مقاله نکات ایمنی کار با دریل آن را مد نظر قرار دهید.  با اعمال فشار زیاد، ممکن است دریل بلغزد و یا به موتور آسیب برساند. بنابراین خیلی مهم است که سرعت دریل کاری خود را تنظیم کنید و میزان فشاری که وارد میکنید وابسته به جنس موادی است که بر روی آن دریل کاری میکنید. به عنوان مثال: برای ایجاد سوراخ های زمخت در هنگام کار روی چوب میتوانید سرعت و فشار را افزایش دهید. اما در نظر داشته باشید که فشار زیاد فرسایش به همراه خواهد داشت. سعی کنید درهنگام سوراخکاری روی چوب، مته را آهسته تر وارد کنید و تا جائیکه امکان دارد آن را مستقیم نگه دارید تا خطر شکافته شدن چوب کاهش پیدا کند.

 

[blockquote author=””]

مقالات مرتبط

آموزش تعویض سه نظام دریل

[/blockquote]

 

 
  • از پوشیدن لباسهای گشاد و و جواهرات در هنگام کار اکیدا خودداری کنید.

هنگام دریل کاری پوشیدن روسری، لباسهایی با آستین های بلند و آویزان و جواهرات بسیار خطرناک است. حرکت یک دریل میتواند اجسام آویزان را گرفته و ه دور خود بکشد که منجر به یک وضعیت خطرناک می شود. بنابراین زمانی که در حال دریل کاری هستید اگر موهای بلند دارید در پشت سر ببندید و اگر آستین های بلند و شل دارید بالا بزنید.

نکات ایمنی استفاده از دریل

 

  • محل دریل کاری را علامت بزنید.

روی سطوحی مانند فلز یا شیشه و غیره ممکن است دریل بلغزد. پس بهتر است با میخ زدن روی سطح کار را برای دریل کاری علامت گذاری کنید. سپس با یک مته کوچک ابتدا یک سوراخ رریز ایجاد کنید. در نهایت با مته اصلی سوراخکاری کنید. این امر باعث می شود که بتوانید صاف و تمیز سوراخکاری کنید. هنگام سوراخکاری روی کاشی می توانید ابتدا یک کاغذ را روی محل مورد نظر بچسبانید تا از لغزش جلوگیری به عمل آید.

 

  • اگر آب روی دریل ریخت بلافاصله آن را خاموش کنید.

توجه داشته باشید اگر آب روی دریل برقی سیم دار شما ریخت بلافاصله از برق بکشید، سپس آن را با تفنگ برقی رونیکس یا یک خشک کن معمولی خشک کنید تا مانع خطر برق گرفتگی یا سوختن دریل شوید. اگر از دریل شارژی استفاده میکنید حتما باطری را خارج کنید و اجازه بدهید دستگاه کاملا خشک شود. البته ابزارآلات رونیکس دریل های شارژی ضدا آب را در اختیار شما قرار می دهد تا در برابر آب مقاوم باشد.

دریل ضد آب

 

  • از پایه دریل استفاده کنید

پایه دریل نقش یک راهنما و یک قاب را ایفا میکند. زمانیکه میخواهید یک سطح سخت را دریل کاری کاری کنید، می‌توانید از پایه دریل استفاده کنید. در شرایطی که سوراخکاری عمودی دشوار باشد، پایه دریل به شما کمک شایانی خواهد کرد.

 

  • دریل با سیم را از قسمت کابل نگیرید و آویزان نکنید.

هرگز یک دریل سیم دار را از کابل نگیرید و حمل نکنید. این کار باعث قطعی یا اتصالی کردن سیم برق می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دسته بندی ها

سبد خرید

درحال بارگذاری ...